Interviu Baltacul despre site-ul pescuitladunare.ro
Pentru ca tot este iarna si incepem sa facem retrospectiva anului sa ne aducem aminte cum la inceputul acestui an (2019) Baltacul a sustinut un interviu cu Adrian Iordache pe malul canalului cu apa calda de la Cernavoda dorind sa afle de unde a plecat si incotro se indreapta www.pescuitladunare.ro
Baltacul: Cati ani ai?
Adrian Iordache: 28
Baltacul: De cat timp pescuiesti la Dunare?
Adrian Iordache: De 9 ani…anul urmator am best of :))
Baltacul: Cate zile crezi ca ai petrecut in total, pana acum, pe malul dunarii?
Adrian Iordache: Au fost ani cand mergeam de aproape 40 de ori pe an a cate 2-3 zile. Sute de zile….Acum din cauza anumitor circumstante mai rar…
Baltacul: Cel mai mare peste prins pe Dunare?
Adrian Iordache: Somn 12 Kg la Oltenita. Incerc sa prind si capturi dar pescuiesc dupa absolute orice peste. La urma urmei pe Dunare suntem pescari hoinari nu profesionisti!
Baltacul: Ai picat vreodata in apa?
Adrian Iordache: Nu.
Baltacul: De cate ori ai exagerat cu alcoolul pe malul Dunarii?
Adrian Iordache: Niciodata
Baltacul: In pescuitul crapului de Dunare, ce lungime are forfacul in monturile tale?
Adrian Iordache: 5 cm…am facut un articol pe site unde am explicat de ce. Toata lumea stie cum se hraneste crapul, prin absorbtie. Pana prin 2014 aveam foarte multe ratari la crap, tragea si nu intepam, pana m-am decis sa mai tai din forfac, l-am scurtat dar acesta este ajutat si de un plumb de minim 200 de grame, doar asa pescuiesc la crap, hai 180 cu indulgenta. In felul acesta se creaza efectul de autointepare din cauza forfac-ului timp in care plumbul nu are timp sa plece de langa agrafa iar pestele in momentul cand suge momeala nu mai apuca sa o si scuipe. Fara exagerare nu am mai avut un rateu de multi ani, am avut rupturi, ace indreptate dar nu mi s-a mai intamplat sa ratez vreun peste.
Baltacul: Acele preferate ca si brand?
Adrian Iordache: Curv Shank-urile
Baltacul: Firele preferate?
Adrian Iordache: Ridge Monkey
Baltacul: Cum te striga prietenii in timpul partidelor de pescuit?
Adrian Iordache: Adriene!! :))
Baltacul: Cand facem o iesire si un episod adevarat impreuna?
Adrian Iordache: Pai stii ca deja am discutat si am in plan sa facem ceva unic in Romania pe bratele principale ale Dunarii in aceasta toamna dar nu vreau sa spun momentan mai multe…o sa fie o surpriza pentru pescarii de Dunare!
Baltacul: De ce sa intre oamenii pe www.pescuitladunare.ro
Adrian Iordache: Pai sa vada ce peisaje mirifice are Dunarea cu capturi si densitatea de peste fata de balti. Am primit foarte multe mesaje in decursul acestor ani in care pescarii imi spuneau ca au renuntat la baltile private si s-au apucat de pescuitul pe Dunare datorita acestui site. Consider ca in interiorul siteului lumea gaseste absolut orice are nevoie sa inteleaga despre pescuitul la Dunare.
Baltacul: Cum crezi ca va arata pescuitul la Dunare peste 5 -10 ani?
Adrian Iordache: Daca e sa ma uit inapoi acum aproximativ 10 ani cand m-am apucat eu de pescuit pe Dunare pot sa spun ca majoritatea (ma refer pe zona Oltenita unde pescuiesc cel mai des) pescuiau de pe mal..bine..s-a modificat malul de atunci si nu prea iti mai permite sa intri cu masina sau sa pescuiesti de pe el, dar noi (eu si echipa mea) am inceput sa pescuim din barca si sa prindem peste..in 3-4 ani s-a umplut Oltenita de barci :))) Pestele este mai mult si mai mult de la an la an…trebuie doar sa fii acolo sa dai dupa el pentru ca din fata calculatorului nu e nimeni pescar. Pe Dunare pestele umbla iar personal am foarte multi cunoscuti in acest domeniu care prind peste. Lumea deja incepe sa inteleaga fenomenul asta cu Dunarea si ma bucur ca foarte multi trec de la balti private la Dunare. Chiar daca in Romania televiziunile si media in general nu sunt interesate sa promoveze pescuitul pe Dunare noroc cu internetul pentru ca lumea poate sa gaseasca toate informatiile necesare.
Baltacul: Care sunt locurile tale preferate in pescuitul la Dunare?
Adrian Iordache: Pai in timpul anului cand merg cate 2-3 zile/partida prefer Oltenita fiind mai aproape de Bucuresti, iar la partide asa scurte prefer pescuitul din barca. In schimb in Delta Dunarii, am pescuit pe toate buclele de pe Sfantu Gheorghe, un loc preferat de acolo ar fi bucla de la Uzlina ramane printre favoritele mele. Pe Sulina inca nu am ajuns, stiu de celebrul canal ingusta si Dunarea veche unde merg anual majoritatea pescarilor de balti ca e curentul foarte mic si se pescuieste ca pe balta, iar pe Chilia am fost prima data anul trecut cu rezultate notabile, sa vedem ce va urma…
Baltacul: De ce sa intre oamenii pe www.pescuitladunare.ro?
Adrian Iordache: Siteul este plin de informatii utile atat pentru incepatori cat si pentru cei mai experimentati. Gasiti absolut orice despre monturi, locatii, echipament, abordari, trucuri absolut tot ce trebuie sa cunosti despre pescuitul la Dunare fara secrete. Iar un lucru foarte important, absolut tot ce gasiti pe site in materie de povestiri sunt doar din experienta noastra fara alte lucruri luate de pe internet sau auzite pe la altii. Ceea ce noi traim pe Dunare, transpunem in articolele de pe site! Fir intins!
Interviul video il puteti gasi pe canalul de YOUTUBE al lui Baltacul dar si multe alte materiale interesante ce tin de pescuitul pe Dunare.