In Delta Dunarii pe canalul Dunavat, septembrie 2020

 Am plecat pentru 4 zile in Delta Dunarii pe canalul Dunavat dar din pacate partida noastra s-a transformat in doar o noapte de pescuit…
Asa cum am spus, am plecat joi in jurul orei 13 catre Dunavatu de jos! Adrian Iordache mi-a spus ca este foarte aglomerat pe canal dar, mergand pe mana colegului cu care am plecat, am ajuns pe canal. FULL, FULL, FULL, am mers cu masinile pe dig pana cand am zis ca o sa ramana acolo si tobe si baile de ulei si pana la urma am gasit acel loc. Ce se vede in poza era tot locul nostru, 2 pescari…. nebunie!

Am renuntat la ideea de a ma concentra pe crap asa ca am scos 2 feedere si inca o lanseta. Am reusit cu greu sa inghesuim 6 lansete. Pana la urma la feederul de 3.60 am renuntat deoarece salcia nu prea era de acord cu monturile mele. Sa zic, in jurul orei 17 aveam si noi lansetele la apa. Imediat a inceput sa manance la feeder. Niste monstrii de platici… nu cred ca erau mai mari decat cosuletul de 100g…

Dupa vreo 40 de minute a inceput colegul sa scoata caras, si cand zic caras, caras de peste 500g. A intrat si o ciortanica frumoasa, iar caras, iar ciortan… plus multi scapati in mal.. apa mica si intinsura = dureri de cap, injuraturi, inecat amarul in bere… Am lasat una pe cosulet si am trecut si eu pe momitoare. Rezultatul de dimineata a fost 17kg de peste in doi pescari. Buuun, hai sa lasam povestile si sa trecem la informatii:

Locatia, am mentionat-o: canalul Dunavat
Drumul destul de rau pe dig, daca ploua, adio!
Foarte foarte aglomerat… sunt locuri mari, frumoase dar trebuie sa ai noroc sa prinzi unul. (Nu mai zic de faptul ca a doua zi cand am plecat, CULMEA era vineri, o gramada de locuri bune erau libere, va dati seama ce a fost la gura mea… jumatate de biblie in varianta cartier, injurat timp de 30 de minute fara sa ma repet)
Am incercat la feeder: cosulet de 100g nada ceva capsuna cu ceva micropelete, spartura de porumb (struto-camila pe care o folosesc de obicei) si la carlig viermusi. Am avut ceva rezultate, mai mici, mai rasariti, dar in general micuti!
Am trecut doua lansete pe momitor, carlig sus, carlig jos. Ceva nada de capsuna facuta sa stea foarte bine pe momitor iar la carlige bagam pe unul porumb (cu aroma de banana… asa a avut colegul, am vazut ca da rezultate, nu l-am schimbat) si pe unul viermusi. La metoda cu momitor au fost rezultatele bune. Caras frumos, ciortan frumusel, platica destul de mare! Intrau cand la viermusi, cand la porumb. In general ciortanul a intrat la porumb.

Ce vreau sa mentionez este faptul ca daca puneam doua boabe pe carlig, nu punea botul. La un bob, aveam trasatura cam la 15-20 min. Pe timpul zilei este mort, nu pune botul mai deloc! Cam dupa ora 18-19 incepe sa manance bine. A facut o pauza cam intre 3 si 4 dimineata apoi a mancat bine pana pe la 8 dimineata. Si cam atat. Am stat cu ele in apa pana la 11 si nu am mai avut miscare. Doar la feeder am mai luat un caras si ceva platicute vai mama lor!

Partida noastra s-a incheiat sub 24h (a intervenit o urgenta si a trebuit sa plecam), dar a fost o partida bunicica. Relaxare, berica rece, un mic gratarel, ceva peste si cel mai important: toate acestea s-au intamplat pe malul apei in frumoasa noastra Delta a Dunarii!

Va salut pe toti, imi pare rau ca nu am reusit sa va incant cu mai multe poze si cu mai multe capturi dar asta a fost situatia!

Fire intinse tuturor!

P.S. lasati mereu locul de pescuit mai curat decat il gasiti!!!!

„Tortuga Alexandru”

1 thought on “In Delta Dunarii pe canalul Dunavat, septembrie 2020”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.