Dupa plecarea a o parte din dream team :)), am ramas singur pentru cateva ore pana la sosirea unor prieteni care venisera la relaxare, a trebuit sa regandesc un pic strategia. Am prins in 10 zile ciortani, am avut drill-uri epice cu crapi mari pierduti, si un crap de 5 kg chiar in dimineata cand au plecat ei, dar gata.Trebuie sa fac ceva sa renunt la ciortaniada si sa ridic cumva media crapilor. Prea multe variante nu aveam la dispozitie dpdv al momelii, pescuiam doar cu boillies de la Claumar Pescar de capsuna de 24 mm. Nu aveam decat doua solutii sa lungesc firul de par sau sa pescuiesc cu 2 bile pe carlig pe toate lansetele. Am aplicat si in primele 10 zile aceleasi metode dar doar pe o singura lanseta. Fara rezultate insa,deoarece intrau doar ciortani de 1-2 kg. Am mai bagat doua lansete (nevercrak-urile de somn) pe crap in extremitatea dreapta a taberei. Ce a urmat in urmatoarele zile? Exact cum spune si titlul: Asediu de crapi pe patul de nada facut cu bilele Claumar. In primele 12 ore am avut numai ciortani de 0,5 – 1,5 kg intrati pe cate 2 bile de 24 sau pe firul de par lasat lung chiar si 2-3 cm. Am revenit la cum pescuiam inainte de aceasta decizie deoarece era clar. Era peste mult pe zona iar selectia era imposibil de facut cu ce aveam la mine, mai ales ca pescuiam cu bile birdfood.
M-am linistit repede. Dupa cum am spus media crapilor a crescut undeva la 3-4 kg, cea mai epica zi dintre toate pana la final a numarat nu mai putin de 27 de prezentari dintre care 7 de 5 kg 6 de 4 kg, restul fiind cuprinsi intre 2-3 kg. Erau momente cand tragea la prima lanseta in extremitatea stanga a taberei, aduceam pestele la saltea, nu apucam sa il bag in sac pentru ca trebuia sa alerg pana la ultima lanseta in dreapta. Acestia au fost crapii pe care ni i-a oferit zona, acestia au fost crapii care ne-au intrat. Stiu ca pe Chilia s-au luat crapi de la 7kg in sus, stiu ca pe Sulina s-au luat crapi multi sariti de 10 kg, stiu si ca pe alte locuri de pe Sfantu s-au luat si exemplare mai mari, dar sa nu uitam ca o data asezati pe un loc trebuie sa pescuim exact ce ne ofera locul. Au fost 14 zile de vis petrecute in Delta Dunarii, in care impreuna cu echipa am avut fara exagerare peste 200 de prezentari la crap (nu stiu ce balta din Romania iti poate oferii asemenea satisfactii), la care au contat enorm, inspiratia lui Ionut in alegerea locului, bilele de atractie mare de la Claumar Pescar la care am prins absolut toti pestii, monturile care nu au dat gres si de la care nu am simtit nevoia sa schimbam ceva in mecanica lor in toate aceste zile, pana la efortul sustinut pe care l-am facut sa pescuim in toate conditiile pe care le stiti si sa facem posibil si acest film atat de dorit de multi dintre voi. Am sa repet inca o data si in acest articol monturile folosite.
Am pescuit cu 2 tipuri de monturi: Montura cu plumb culisant direct pe firul principal, si montura cu plumb pierdut pe leadcore pe care il atasam de firul principal printr-o agrafa rapida de acest tip (click aici) (Lasand la o parte ce spun „expertii” in pescuitul crapului pe retelele sociale ca leadcore-ul se prinde fara agrafa de firul principal, monturile noastre nu au avut niciodata probleme si au rezistat cu brio in pescuitul pe Dunare, totul tine de optiunile fiecaruia) iar la capatul celalalt o agrafa rapida cu anou. La aceste monturi am aplicat rigurile facute cu un fir textil camasuit, iar carligele folosite au fost cele de tip Curved Shank, Krank, Wide Gape si Hayabusa M1, iar eu in ultimele 5 zile am mers pe toate monturile cu ultimul carlig.
Va astept sa imi spuneti in comentarii in acest articol ori pe grupurile noastre de facebook Doar pentru Dunareni si Pescuit la Dunare cum ati fi abordat voi partida ca sa fi schimbat media pestilor in talie mai mare, pareri, critici, si nu in ultimul rand hater-eala…muulta hater-eala. In incheiere vreau sa va rog pe toti sa strangeti gunoaiele la sfarsitul fiecarei partide, lasati malurile curate si eliberati cat mai multi pesti sub dimensiune !!! Am si un video de la aceasta partida dar momentan nu este gata. Il vom posta pe canalul nostru de youtube si aici pe site cat de curand posibil!
Cititi si prima parte a acestui articol AICI pentru a vedea toate detaliile nadirii, abordarii partidei si tot echipamentul folosit.