Toamna se numara mrenele

Weekendul ce tocmai a trecut mi-a oferit o partida total neasteptata cu care 100% nu cred ca ma voi mai intalni prea curand alaturi de Baltacul bineinteles, si Dragos Grive de la Claumar Pescar.

Am ales un loc pe care-l stiam si pe care l-am batut multi ani de pe zona Giurgiu insa nu l-am mai pescuit de vreo 5 ani. Atunci zona tinea apa adanca insa in timp s-a mai colmatat iar acum nu depasea 3 metri. Am inceput partida pescuind la salau cu bucatica si pestisor viu evident, iar Dragos cum era de asteptat (a fost si primul cu lansetele in apa), a scos primul strapazan. Trecusera aproape doua ore si il asteptam pe Baltacul cu feederul (asta era planul..eu cu Dragos sa incepem sa pescuim la salau iar pe Baltacul il retrogradasem la feeder). Dupa prima aruncare la scurt timp pe feeder, sparge si Baltacul gheata cu o mreana frumoasa sarita de 3 kg! Efectul de turma a venit imediat, eu cu Dragos eram deja cu cate doua feedere in apa. Nu a durat mult nici la noi si am inceput sa scoatem mrene frumoase (media fiind undeva la 2.2 kg) cu driluri exceptionale de 5-6 minute. 

Toti pestii au intrat pe montura clasica de feeder cu cosulet de 120 gr, forfac mono de 0.22 (Baltacul si Dragos) iar eu cu 0.18, 50 cm ci carlige trabuco specimen XS de 14. Am incercat si cu ceva mai fin de 0.16 dar aveam rupturi la greu direct din trasatura. Ca momeala am folosit buchet de viermusi..7-8 pusi pe carlig, iar nada folosita a fost pe baza de cascaval de la claumar, dand rezultate exceptionale. Nada o puteti gasi aici. O data cu lasarea intunericului, am hotarat sa lasam mrenele deoparte deoarece trageau non- stop iar noi nu ne mai simteam mainile de la atatea driluri. Am hotarat cu totii sa lasam peste noapte doar la crap si la salau. La un momentdat stand in tabara trageau mrenele de feedere si ne incurajam care sa se duca sa o scoata pentru ca efectiv ne dureau mainile de atatea driluri cu mrene mari :))). Cireasa de pe tort a fost oferita de un somn sarit de 4 kg pe montura de salau la un guvid mort, putin dupa ora 20. Cea dea doua zi, dimineata a debutat cu o mreana ce avea sa arate pe cantar fix 4,1 kg. Pe toata durata partidei am incercat cum era de asteptat si pescuitul la crap cu porumb si mamaliga dar fara niciun rezultat. Din informatiile pe care le aveam mai sus de noi se luase un crap la 8 kg pe apa mai adanca.

Pana la finalul partidei am avut un total de 96 kg de pesti pusi pe mal, iar dupa sedinta foto evident tot ce era sub dimensiune si-a gasit locul inapoi in apa.

 

de Ionut Spiridon

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.