crapi la braila

Pescuit la crap, vara pe intinsura

Alegerea locului

E importanta dar nu intotdeauna. Era aproape sfarsit de august cand am plecat intr-o noua aventura, pentru prima data, toata echipa site-ului, impreuna cu Baltacul. Doream un loc accesibil cu masina si bun de campat iar pentru asta am ales ca zona, Insula Mare a Brailei. Din pricina ocuparii locurilor am nimerit pe singurul loc pe care il puteam gasi liber in acea perioada, mai exact locul de care se ferea toata lumea. Alegerea locului este factorul numarul unu atunci cand pescuim pe Dunare. Asta in teorie. Practica ne spune ca sunt situatii cand ne putem abate de la regula pentru ca intervine localizarea. Zona de campat era ceva de vis, insa in apa lucrurile stateau un pic diferit. Era o intinsura generoasa. Practic nu ne puteam aseza mai prost in luna august cand apa avea in jur de 28 de grade si in fata nostra intinsura. Deja ne gandeam ca partida va lua calea socializarii si mai putin a pescuitului. Dupa ce am facut o scanare cu sonarul, parca incepeau sa apara urmele de sperante. In aval vreo 200-300 m adancimea apei incepea sa scada usor pana spre vreo 10-12 metri. In extremitatile taberei  cam 50 de metri fiecare, aveam padure de cioate. Vedeam crapii cum sareau in fata lor. Nu aveam ancora la barca si erau imposibil de abordat acele cioate. Daca am fi avut ancora, puteam pescui fara probleme in fata lor. Din informatiile pe care le acumulasem de la alti pescari in drumul spre locatia noastra, absolut toti prinsesera ziua. Noaptea, pestii aveau bunul simt sa nu deranjeze. Dar noi pescuiam pe intinsura ca deh, mergi cu Baltacul, te chinui, gandesti, muncesti.

pescuit la dunare braila

Abordarea partidei

Felul cum iti pozitionezi lansetele face parte din abordarea partidei. Daca ne asezam toti lansetele evantai in fata taberei si asteptam la interceptie, era clar ca nu era bine. Chiar daca nadeam era foarte greu de atras crapii pana in fata taberei. Ne-am pozitionat bineinteles pe extreme, eu alegand locul din aval. De data aceasta nu am luat galagia in calcul, cat a contat scanarea cu sonarul care ne-a indicat practic acest lucru. Am hotarat impreuna cu Baltacul sa facem o dara de nada dinspre aval inspre amonte (cca 300 de metri), cu constiinta impacata ca probabil 8 din 10 bile nu mai ramaneau pe pozitie, dar totusi sa cream un traseu pentru crapi, si inclusiv acelasi lucru dinspre cioate spre locurile noastre de pescuit. Nici macar o singura bila nu am dat in fata taberei sau in apropiere. Totul incepea din extremitatile locurilor de pescuit. Daca urma sa avem prezentari, pentru noi era clar ca acestea trebuiau sa fie pe noapte. Ziua nici o sansa, cu galagie la tabara si intinsura pe Dunare. 

Rezultatul

Si iata ca eforturile noastre incepusera sa dea roade. Primul peste care a venit a fost tocmai in toiul noptii la mine, un ciortan de 1.5 kg urmat spre miezul noptii de unul mai imbracat spre 3 kg la Baltacul. Moment in care teoria noastra incepea sa prinda contur si sa ne dam seama ca pestele iesea noaptea la mancare iar fix pe bucata noastra de zona care sa zicem ca avea vreo 2-3-400 de metri cat tinea intinsura in lung si lat crapul era activ doar noaptea. Restul pescarilor prindeau ziua! A doua seara povestea se repeta si chiar inainte sa se ingane ziua cu noaptea am pus pe mal un frumos ciortan de 4kg. Noaptea ce a urmat ne-a adus alte 2 prezentari dintre care unul nu am reusit sa il scot luand drumul cioatelor din aval, iar Baltacul a pus pe mal un ciortan tot la 3kg. In ultima noapte, Adita prietenul meu de o viata si “ucenicul” echipei, (desi are destula experienta pe balti) prinde pe ultima lanseta de langa cioatele din amonte primul lui crap pe Dunare de aproape de 5kg.

Toti pestii au venit pe bile de 20 si 24 mm Baltacul de capsuna. Am nadit in jur de 30 kg in 4 zile si 3 nopti. Am folosit deja clasicele monturi cu leadcore cu plumbi de 120gr care stateau fara probleme pe centrul bratului. In concluzie trebuie sa stii cum sa abordezi o partida de pescuit in asa fel incat sa ai rezultate, uneori poate neasteptate, cum a fost si in cazul nostru. Ne asteptam sa avem 1-2 prezentari dar nu 6-7 cate au fost pe acea locatie. Un loc prost de pescuit iti poate aduce rezultate daca incepi sa cauti pestele.

Toata galeria foto a acestei iesiri o gasiti pe pagina noastra oficiala de FACEBOOK

Boilies Baltacul link aici

Filmul acestei partide il puteti urmari mai jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.